En familie i 3 generationer


Østergaard frugtplantage og mosteri er en familievirksomhed, der startede tilbage i 1938, hvor Christian og Bodil Hemming Hansen etablerede sig på Linderupgård i Frederiksund.

På trods af krigen, som lurede lige om hjørnet, var det nygifte par fuld af igangsætteri. Gården summede af liv sommer og vinter. Den omkringliggende frugtplantage leverede frugten til mosteriet. Og solmodnede æbler, bær samt grøntsager blev forvandlet til most, marmelader og konserves, kendt og nydt af alle og enhver på egnen.

Den udsøgte sans for kvalitet, grundlagt på Linderupgård, flyttede med da næste generation, Joan og Poul Hemming Hansen, etablerede Østergård Frugtplantage. Smukt beliggende mellem Roskilde Fjord og Isefjorden var placeringen ideel, når der forsat skulle satses på frugt af høj kvalitet. Og det blev der.

Tredje generation, Christian og Ulrik, voksede op på Østergård. Og fra barnsben lærte de, det slidsomme mål altid at dyrke udsøgt frugt. Kg efter kg – tons efter tons – af velsmagende æbler, pærer, blommer, kirsebær og solbær udgik fra plantagen, også selv om tiderne ikke altid var lige gunstige.

En forårsdag i 2005 fik Christian lysten til at genoptage et mosteri. Nu skulle der igen produceres most efter hans farfars og farmors gamle dyder. Og ringen blev sluttet til det nuværende Østergård frugtplantage og mosteri.

I efteråret 2016 overtog Christian Østergaard Frugtplantage og det er i dag ham der dyrker og skånsomt leverer de håndplukkede æbler, der bliver forarbejdet til den velsmagende Østergård Æblemost, produceret i det nye mosteri, som stod klar kort efter Christians overtagelse. Og selv om en helt moderne teknik og en bæredygtig produktion med bl.a. egen vindenergi, har afløst Linderupgårds gamle håndpressere, så er det stadig kvaliteten fra den gang, der er i højsædet.

Følg os og få nyhederne først

Tilmelding til nyhedsbrev


* Skal udfyldes